public_squash_court_web2

O noua si unica initiativa de a oferi maselor din SUA posibilitatea de a juca Squash este sustinuta de unul dintre cei mai importanti producatori de terenuri de squash din lume ASB.

„Squash-ul este un sport extrem de sanatos, distractiv, din ce in ce mai popular, dar ramane unul dintre sporturile cele mai inaccesibile din Statele Unite”, a declarat Alex Wakefield Wessner, co-fondator al Public Squash, o fundatie non-profit. „Suntem hotarati sa schimbam aceasta prin constructia de terenuri squash in aer liber in parcurile din New York City, sa satisfacem o cerere tot mai mare, la costuri cat mai mici si sa promovam comunitati mai sanatoase.”

„Public Squash a fost infiintat pentru a realiza un singur scop: acela de a face squash-ul mult mai accesibil si vizibil publicului. Am venit cu o idee simpla de a construi terenuri de exterior in locuri din parc subutilizate. Squash-ul poate fi jucat pe suprafete multiple. Concentrandu-se pe capacitatea de joc, durabilitate si siguranta, terenurile vor oferi o experienta profesionala in aer liber. ”

„Inaintand pana in ziua de astazi, lucram impreuna cu Departamentul de Parcuri si Agrement din New York City pentru a construi primele terenuri de squash publice in aer liber. Prin cautari in motoare de analiza a datelor, am aratat Departamentului Parcurilor ca New York-ezi sunt in cautare de terenuri de squash, de patru ori mai mult,  decat sunt in cautare de terenuri de handbal, incurajandu-i sa doneze mai multe locatii. Sa nu mai vorbim de faptul ca exista 2009 de terenuri de handbal, si nici un teren de squash! ”

Primul ASB PublicSquashCourt va fi prezentat in East River Park din New York City in primavara anului viitor. Toata suprafata din sticla este realizata dupa modelul companiei germane ASB ShowGlassCourt, terenul care a devenit sinonimul pentru  excelenta in cadrul Federatiei Campionatelor Mondiale de Squash si in cele mai importante evenimente aleTurului Mondial al Asociatiei Profesionale de Squash din intreaga lume.

„Imi place munca pe care facem cu Public Squash”, a declarat directorul ASB Managing Christof Babinsky. „Baietii sunt suficient de curajosi pentru a aduce perturbari pe piata si de a crea un mare impact. Prin urmare, am stabilit sa realizam ASB PublicSquashCourt pentru a indeplini cerintele unui mediului public in aer liber asa cum Public Squash si-l imagineaza. ”

„Am creat pana in prezent, mai multe terenuri ASB in aer liber, inclusiv trei pe nave de croaziera. Experienta exista. Provocarea a constat in dezvoltarea unui produs care satisface un buget strans si poate rezista impactului mediului si civil „, a adaugat Babinsky.

„De aceea, ASB PublicSquashCourt este extrem de durabil, nu necesita intretinere si este protejat contra intemperiilor mediului si impotriva formelor inalte de vandalism.”

„Initiativa Public Squash face ca acest sport sa fie accesibil tuturor – in speranta ca cluburile locale vor beneficia apoi de la cei care doresc sa continue pe mai departe”, a continuat Babinsky. „NYC poate fi un model pentru orasele din intreaga lume. Prin colaborari comune intre cluburi si consilii locale, ar fi minunat sa avem terenuri de acest gen in parcurile din Paris, Los Angeles, Londra, Rio, Tokyo, Moscova, Sydney, etc. ”

„Acest lucru ar putea fi una dintre cele mai mari initiative de squash pentru a creste masiv numarul  jucatorilor si fani de squash in intreaga lume.”

Public Squash este pe deplin sustinuta de catre US Squash, al carui jucator numarul unu si fost campion national Christopher Gordon este un sustinator fervent al initiativei Public Squash: „Public Squash este un proiect foarte important atat pentru Sport ca un intreg si pentru orasul New York. Este o cale uimitoare de a expune la sportul nostru o cu totul noua demografie de oameni, si in schimb, Orasul este in masura sa ofere un acces usor la unul dintre cele mai sanatoase sporturi. ”

ASB a construit mai mult de 15 terenuri de squash de sticla in aer liber, pana in prezent. Terenurile de squash in aer liber sunt o zona relativ neatinsa – in care ASB este singura companie ce dezvolta astfel de facilitati. Renumele brand-ului in experienta si dorinta de a inova, este ceea ce in ultima instanta a condus la parteneriatul cu Public Squash.

ASB a dezvoltat un nou tip de suprafata de sticla in special pentru terenul de squash public, folosind un mod de imprimare ceramic, cum ar fi ASB ShowGlassCourt, dar intr-o metoda cu totul noua si inovativa. Toate suprafetele de sticla si gravurile sunt protejate impotriva actelor de vandalism, si terenurile in aer liber sunt dotate cu o noua podea durabila si rezistenta la socuri.

Terenurile pot fi modernizate cu un dispozitiv de iluminat. In plus, ca o dotare optionala pentru anumite instalatii, ASB ofera, de asemenea, o podea solara ce poate incarca baterii, pentru a asigura iluminatul pe timp de noapte.

Noua suprafata de sticla permite, de asemenea pentru personalizare cu logo-ul Public Squash , al autoritatilor responsabile si sponsorilor contributori.

Pentru mai multe detalii ale proiectului PublicSquash, viziteaza: www.publicsquash.org ShowGlassCourt.