asian_beach_games_web

Squash-ul isi facea debutul la Jocurile Asiatice de Plaja, care s-au tinut pe un ASB ShowGlassCourt ridicat pe Karon Beach in Phuket, Thailanda, in Noiembrie 2014. Meciurile s-au jucat pana la un special joc de sapte puncte, cel mai bun format joc-de-trei, avand loc dupa apusul soarelui. Cu intrari din China, Hong Kong, Indonezia, India, Filipine, Pakistan, Thailanda, Iran si Qatar, squash-ul participa la cea de-a patra editie a Jocurilor Asiatice de Plaja, ce numara 26 de discipline.

Presedintele Federatiei Mondiale de Squash N Ramachandran a fost incantat de debutul sportului in cadrul Jocurilor: „WSF are placerea de a avea inclus squash-ul ca sport medaliat, la cea de-a 4-a editie a Jocurile Asiatice de Plaja. Locul selectat a fost pitoresc si a aratat cu adevarat, ca sportul nostru poate fi jucat oriunde. ASB a sprijinit evenimentul, prin construirea unui ASB ShowGlassCourt pe plaja, care arata fantastic.

Harinder Pal Sandhu din India si Liu Tsz-Ling din Hong Kong si-au revendicat medaliile de aur la inaugurarea Campionatelor de Squash in cadrul Jocurilor Asiatice de Plaja, din Phuket. Dupa  triumful obtinerii medaliei de aur, Sandhu a spus: „Acesta este un turneu superb si sunt mandru sa castig o medalie de aur pentru tara mea. A fost o saptamana de neuitat, sa ma reintorc acasa cu o medalie de aur. Instalarea terenului de squash pe plaja este speciala si mi-a placut sa joc aici. „.