world-squash-federation

Membrii „Comitetului tehnic” al Federatiei Internationale de Squash sunt experti in domeniul constructiilor de terenuri squash, rachete de squash, mingi de squash, ochelari de squash si echipament de squash. Ei au stabilit standardele pentru constructia terenurilor de squash, cu respect in ceea ce priveste dimensiunile si design-ul acestora.

In plus, Federatia Internationale de Squash are companii partenere. Produsele companiei obtin acreditarea, dupa ce trec printr-o procedura de acreditare. Unul dintre partenerii cei mai de lunga durata a fost ASB SquashCourts. Inca din 1978 ASB SquashCourts a fost partener al Federatiei Internationale de Squash.

In 2012/13, the World Squash Federation a acreditat urmatoarele produse ASB

O lista de inovatii ASB

1976 Start cu primul ASB SystemCourt

1978 ASB Pro GlassBackWall

1979 Dezvoltarea peretelui mobil ASB

1979 Dezvoltarea ASB rotativ GlassBackWall

1981 de sanatate ASB SportsFloor

1987 Premiul de Inovatie a presei Squash

1990 ASB GameCourt

1991 ASB SquashCourt System 100

1995 ASB RainbowCourts

1998 ASB ShowGlassCourt

2000 ASB SensitiveTin si ASB TopSquash

2003 Premiul de Inovatie al Federatiei Mondiale de Squash

2006 ASB GlassFloor

2007 Primul Teren de sticla in Clubul Navei AIDAdiva

2008 ASB CeramicFloor

2009 ASB ShowGlassCourt / upgrade: geamuri de sticla in loc de stalpi metalici

2010 ASB SquashCourt Sytem 85

2011 ASB RefereeSystem si ASB TopSquash (ecrane)

2011 ASB ShowGlassCourt / upgrade: panouri mari, vizibilitate TV)

2012 ASB TVO Floor (TV optimizat)

2013 ASB ShowGlassCourt / upgrade:  linii LED (afara, service si staniu)

Istoria si structura Federatiei Internationale de Squash

Federatia Internationala de Squash este cea mai inalta institutie de Squash international. Fondata in anul 1967 sub numele de ” Federatia Internationala de Rachete Squash ” in 1992 si-a primit numele pe care-l detine si in prezent: Federatia Internationala de Squash.

Federatia Internationala de Squash are in prezent 135 de natiuni membre, care sunt reprezentate in WSF prin corpul lor national de reglementare. Toate aceste federatii nationale de squash sunt inregistrate cu respectivul Comitetul National Olimpic si cu Ministrul de sport responsabil in calitate de reprezentanti ai sportului de Squash.

 

N-Ramachandran

WSF este condusa de asa-numitul Comitetul de Management (ManCom), care este responsabil pentru conducerea de zi cu zi. Membrii ManCom sunt alesi de catre Adunarea Generala. Exista un presedinte si 3 vicepresedinti. N. Ramachandran din India este actualul presedintele WSF. Impreuna cu Jahangir Khan, fostul presedinte WSF, multiplu campion mondial si campion la British Open, si in prezent presedinte de onoare al WSF, N. Ramachandran doreste sa introduca squash-ul la Olympia. In ultimii ani acesta a esuat, deoarece squash-ul nu a primit majoritatea de 2/3 necesara de la Comitetul Olimpic.

Impreuna cu PSA (Asociatia Profesionala de Squash, barbati) si WISPA (Asociatia Internationala de Jucatori de Squash Feminin), WSF coordoneaza calendarul de turnee de squash la nivel mondial. Prin aceasta se omite suprapunerea unor evenimente importante.

WSF planifica de asemenea, promoveaza campionatele mondiale si le premiaza conform criteriilor tarilor respective. Exista campionate pentru femei, barbati, juniori si seniori. Campionatele echipelor au loc la fiecare doi ani, campionatele individuale au loc in fiecare an.

O sarcina importanta a WSF este de asemenea, de a se asigura ca squash-ul este parte a evenimentelor multi-sportive. Printre acestea sunt Jocurile Commonwealth, Jocurile Pan Americane, Jocurile Asiatice, Jocurile Mondiale si Jocurile Toata Africa.

Link: http://www.worldsquash.org/