Membrii „Comitetului tehnic” al Federatiei Internationale de Squash sunt experti in domeniul constructiilor de terenuri squash, rachete de squash, mingi de squash, ochelari de squash si echipament de squash. Ei au stabilit standardele pentru constructia terenurilor de squash, cu respect in ceea ce priveste dimensiunile si design-ul acestora.
In plus, Federatia Internationale de Squash are companii partenere. Produsele companiei obtin acreditarea, dupa ce trec printr-o procedura de acreditare. Unul dintre partenerii cei mai de lunga durata a fost ASB SquashCourts. Inca din 1978 ASB SquashCourts a fost partener al Federatiei Internationale de Squash.
In 2012/13, the World Squash Federation a acreditat urmatoarele produse ASB
1976 Start cu primul ASB SystemCourt 1978 ASB Pro GlassBackWall 1979 Dezvoltarea peretelui mobil ASB 1979 Dezvoltarea ASB rotativ GlassBackWall 1981 de sanatate ASB SportsFloor 1987 Premiul de Inovatie a presei Squash 1990 ASB GameCourt 1991 ASB SquashCourt System 100 1995 ASB RainbowCourts 1998 ASB ShowGlassCourt 2000 ASB SensitiveTin si ASB TopSquash 2003 Premiul de Inovatie al Federatiei Mondiale de Squash 2006 ASB GlassFloor 2007 Primul Teren de sticla in Clubul Navei AIDAdiva 2008 ASB CeramicFloor 2009 ASB ShowGlassCourt / upgrade: geamuri de sticla in loc de stalpi metalici 2010 ASB SquashCourt Sytem 85 2011 ASB RefereeSystem si ASB TopSquash (ecrane) 2011 ASB ShowGlassCourt / upgrade: panouri mari, vizibilitate TV) 2012 ASB TVO Floor (TV optimizat) 2013 ASB ShowGlassCourt / upgrade: linii LED (afara, service si staniu)O lista de inovatii ASB
Istoria si structura Federatiei Internationale de Squash
Federatia Internationala de Squash este cea mai inalta institutie de Squash international. Fondata in anul 1967 sub numele de ” Federatia Internationala de Rachete Squash ” in 1992 si-a primit numele pe care-l detine si in prezent: Federatia Internationala de Squash.
Federatia Internationala de Squash are in prezent 135 de natiuni membre, care sunt reprezentate in WSF prin corpul lor national de reglementare. Toate aceste federatii nationale de squash sunt inregistrate cu respectivul Comitetul National Olimpic si cu Ministrul de sport responsabil in calitate de reprezentanti ai sportului de Squash.
WSF este condusa de asa-numitul Comitetul de Management (ManCom), care este responsabil pentru conducerea de zi cu zi. Membrii ManCom sunt alesi de catre Adunarea Generala. Exista un presedinte si 3 vicepresedinti. N. Ramachandran din India este actualul presedintele WSF. Impreuna cu Jahangir Khan, fostul presedinte WSF, multiplu campion mondial si campion la British Open, si in prezent presedinte de onoare al WSF, N. Ramachandran doreste sa introduca squash-ul la Olympia. In ultimii ani acesta a esuat, deoarece squash-ul nu a primit majoritatea de 2/3 necesara de la Comitetul Olimpic.
Impreuna cu PSA (Asociatia Profesionala de Squash, barbati) si WISPA (Asociatia Internationala de Jucatori de Squash Feminin), WSF coordoneaza calendarul de turnee de squash la nivel mondial. Prin aceasta se omite suprapunerea unor evenimente importante.
WSF planifica de asemenea, promoveaza campionatele mondiale si le premiaza conform criteriilor tarilor respective. Exista campionate pentru femei, barbati, juniori si seniori. Campionatele echipelor au loc la fiecare doi ani, campionatele individuale au loc in fiecare an.
O sarcina importanta a WSF este de asemenea, de a se asigura ca squash-ul este parte a evenimentelor multi-sportive. Printre acestea sunt Jocurile Commonwealth, Jocurile Pan Americane, Jocurile Asiatice, Jocurile Mondiale si Jocurile Toata Africa.
Link: http://www.worldsquash.org/