squash-court-cost

Intrebarea cu privire la costul teren de squash este una dintre, daca nu cele mai solicitate în discutiile cu clientii, iar raspunsul este mereu acelasi: Asta depinde! Comparabil cu incercarea de a determina costul pentru construirea unei case, exista diversi factori care determina costul total al terenului de squash. Acestia sunt parametrii care diferentiaza intre un teren modest, unul decent si unul excelent.

Ce factori determina costul global al unui teren de squash?

In principiu sunt 5 factori:
– Tipul cladirii care va gazdui terenul / urile
– Locatia amenajarii (cladirea)
– Numarul de terenuri si amplasarea acestora
– Detaliile tehnice
– Service

Sa analizam acesti factori pe rand, incepand cu tipul cladirii disponibile.

Tipul cladirii – care sunt optiunile preferate?

Prima alegere ce trebuie facuta in planificarea constructiei unui teren este locatia. Uneori, spatiu ieftin de inchiriere este disponibil in foste fabrici sau spatii de depozitare. In aceste conditii un factor complicat este adesea inaltimea disponibila a cladirii. Se recomanda a dispune de o cladire cu o inaltime de cel putin 5.7 m. In cazul in care instanta este destinata utilizarii recreationale exclusive (nu si pentru turnee oficiale), o inaltime mai mica ar putea fi acceptabila daca restul conditiilor de constructie se potrivesc profilului dorit.

Ceilalti factori sunt peretii cladirii. O cladire goala in care coloanele sunt plasate favorabil astfel incat exista un spatiu generos si libertate in amplasarea terenurilor este ideala. Acest lucru ofera clientilor și arhitectilor lor mult mai mare flexibilitate in ceea ce priveste pozitionarea terenului, numar de terenuri si plasarea facilitatilor complementare, cum ar fi vestiare, bar, magazin etc. Cu cat exista mai multa flexibilitate, cu atat mai buna este optimizarea spatiilor din interiorul centrului pentru maximizarea timpul petrecut de client in interiorul cladirii (pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati Planificarea unui Centru de Squash.

In timp ce gasirea unor astfel de cladiri folosite si transformarea lor in centre de squash se face adesea in zone metropolitane mai mari, gasind cladirii perfecte in locatia perfecta in multe cazuri necesita construirea unei structuri cu totul noi. Aceasta a doua optiune are cu siguranta marele avantaj ca totul poate fi construit specific de la inceput, inclusiv inaltimea cladirii, dispunerea spatiilor si locatia. Dimensiunile pot fi ajustate pentru a se potrivi unui anumit sistem de terenuri de la inceput. ASB recomanda intotdeauna clientilor lor sa lucreze cu noi inca din faza de proiectare in scopul de a verifica spatiul disponibil si fezabilitatea instalatiei. Puteți gasi mai multe informatii in Coltul Arhitectilor.

Amplasarea facilitatii (cladirea) – tara face diferenta?

Odata ce ati stabilit cladirea ideala pentru dvs., daca este noua sau existenta, urmatorul indicator de cost intra automat in joc: pretul transportului. Costul de transport depinde in mod evident de locatie. Daca centrul dumneavoastra se afla in Europa, ASB ar transporta materiale incarcate in camion. Daca centrul dvs. se afla in afara Europei, materialul va ajunge prin container. Cantitatea de camioane sau containere și costurile acestora depind in cele din urma de al treilea factor: numarul de terenuri si dispunerea lor.

Suma de terenuri si dispunerea lor – cum se leaga numarul de terenuri cu dispunerea lor?

Cu siguranta cel mai mare generator de cost este suma de terenuri pe care doriti sa le achizitionati si instalati. Acest factor necesita o explicatie mai lunga si mai detaliata. O greșeala comuna reprezinta credinta oamenilor ca, in cazul in care un teren costa X, doua terenuri trebuie sa coste de 2 ori X si trei terenuri de 3 ori X si asa mai departe. In timp ce acest sistem s-ar putea aplica in cazul altor producatori de terenuri, la ASB este destul de diferit. Prin folosirea sistemelor noastre de pereti independenti, un perete lateral precum si peretele frontal poate fi folosit pe ambele parți. Pentru a da un exemplu: pentru 2 terenuri intr-un rand, la ASB clientul nu are nevoie de 2 pereti din fata si 4 pereti laterali. Sunt necesari doar 2 pereti din fata si 3 pereti laterali, peretele lateral fiind utilizat atat in ambele terenuri (stanga si la dreapta). Acest principiu se aplica tuturor amenajarilor ASB System100 si in consecinta costul per teren se reduce substantial cu cat mai multe terenuri sunt construite alaturat. De exemplu: 5 terenuri in rand necesita doar 6 pereti laterali (nu 10). Celalalt factor care micsoreaza costul per teren este costul transportului. Costul transportului pentru un teren de squash este de obicei similar ca cel pentru 3 terenuri de squash.

Detaliile tehnice – ce face un teren de squash cu adevarat extraordinar?

Cu alte cuvinte: ce factori diferentiaza calitatea si prin urmare pretul unui teren de squash tradional? Prima parte este suprafata terenului de squash. Cele mai comune suprafete ale peretilor de squash sunt cimentul, ipsosul, lemnul sau sticla. Tipul suprafetei alese este crucial pentru fixarea pretului. In timp ce cimentul, ipsosul si panoul terenului pot avea un pret de achizitie mai mic, zona de joc este compromisa rapid datorita faptului ca ipsosul necesita o peticire constanta sau a faptului ca panourile cu imbinari nefinisate sufera strambari si devieri. In cele din urma investitia totala se dovedeste a fi o alegere costisitoare.

ASB cu peretii sai prefabricati fara imbinari si goluri vizibile prezinta o solutie mai sofisticata in productie. Caracteristicile mai bune de joc, longevitatea pereților și izolarea fonica sunt doar 3 dintre multiplele avantaje ale unui astfel de sistem. Ca o consecinta, această calitate mai ridicata vine cu pret de achizitie inițial mai mare, dar costuri de intreținere semnificativ mai mici pe parcursul duratei de viata a terenului.

Aceleasi principia sunt valabile pentru peretele spate. Sticla a devenit standardul pentru peretii din spate pentru a spori vizibilitatea sportului. Dar, chiar si cu peretii din spate de sticla, exista si alte diferente care influenteaza stabilirea preturilor. Cei mai multi pereti spate din sticla necesita nervuri de sticla, care sunt montate intr-un unghi de 90° la peretele spate principal. Usa si nervurile din sticla sunt conectate cu peretele spate de sticla cu console sau fitinguri. Aceste console si accesorii sunt realizate din material plastic, otel sau aluminiu. Informatii suplimentare pot fi regasite aici: http://asbsquash.ro/intrebari/usile-terenului-de-squash-ce-face-o-usa-sa-fie-diferita-de-alta/.

In timp ce plasticul este optiunea cea mai ieftina, este si optiunea care se uzeaza cel mai repede, ducand la conexiuni slabe si chiar spargerea sticlei. Otelul este mai degraba voluminos si greu, dar mai rezistent. Combinatia ideala dintre cele doua material mentionate anterior este aluminiul. Este usor si rezistent. Totusi, este mai costisitor decat celelalte două materiale

Ultimul dar nu cel din urma factor major ce influenteaza costul este podeaua. Materialul utilizat in mod normal pentru pardoselile terenului de squash este lemnul. Sunt doua optiuni majore: o podea masiva sau o podea proiectata. Ambele tipuri au avantaje si dezavantaje. Pardoselile total elastice sunt in mod traditional prima optiune in natiunile Commonwealth-ului. O dezvoltare mai noua este utilizarea de podele proiectate din parchet stratificat care ofera mai multa flexibilitate si sunt mai blande cu genunchii gleznele jucatorilor. Mai multe informatii pot fi regasite aici: http://asbsquash.ro/teren-squash/asb-sportsfloor/.

Serviciile – ce este inclus in pretul global?

Pe langa calitatea terenului de squash, ultimul element important ce influenteaza costul reprezinta serviciile de instalare. Cu alte cuvinte: ce este inclus in costul terenului de squash? La ce trebuie sa fiu atent? In timp ce unele companii utilizeaza costuri aditionale ascunse pas cu pas, adesea conducand catre surprize financiare neplacute si costuri aditionale substantiale dupa ce au vandut proiectul, ASB Squash are o abordare foarte diferita, orientate catre client. Daca nu este precizat altfel si cerut in mod particular de catre client, ASB furnizeaza nu numai transport si toate materialele necesare instalarii terenului, ci si o echipa completa pentru amenajare.

Acest cost de instalare nu include numai costurile de transport, cazare, diurnal, dar, de asemenea, toate utilajele folosite pentru descarcarea materialului din camion sau container si echipamentul necesar pentru instalarea terenurilor de squash. Clientul nu trebuie sa organizeze și sa inchirieze mașini, cazare sau orice altceva de altfel. Este un pachet lipsit de griji pentru client odata ce s-a decis pentru ASB.

Concluzii privind costul terenului de squash

In concluzie, fiecare proiect trebuie sa fie evaluat separate pentru a determina pretul exact per teren. Cu toate acestea, a devenit clar ca sunt 5 factori importanti care vor determina costul total al achizitionarii si plasarii unui teren de squash. Toti acesti factori indica un pret estimativ intre 25.000 si 40.000 de euro per teren.