permanent_gc_hk2014

Design Teren de Squash: „Chiar e asa important, sau este vorba doar de patru pereti?”

Cand vorbesc despre terenuri de squash si design al terenurilor de squash, oamenii reactioneaza de obicei surprinsi cand aud despre toate acele detalii mici care fac diferenta intre un teren de squash de prima clasa si o cutie cu doar 4 pereti. La ASB, am impartit designul terenului de squash in mai multe parti mici care formeaza Sistemul Teren de Squash ASB.

Asadar, care sunt factorii care stabilesc calitatea unui teren excelent de squash?

Acesti factori sunt:

• Design perete teren de squash
• Design podea teren de squash
• Design iluminare teren de squash
• Design ventilatie teren de squash

Design teren de squash – Peretii: „Care sunt factorii importanti?”

Pornind de la designul peretilor unui teren de squash, este important sa vii cu un concept care asigura cele mai bune caracteristici de joc posibile (fara imbinari, o suprafata plata si absolut nivelata) alaturi de cat mai putin zgomot posibil, folosind material care este durabil si care ofera cea mai buna calitate pentru urmatorii 20 pana la 30 de ani. La ASB, am atins acest scop prin combinarea acestor trei factori. Utilizarea elementelor mari prefabricate nu doar grabeste procesul de instalare. Avantajul sau principal este o structura solida a peretelui unui teren de squash cu peretele frontal si lateral, fiecare fiind compus din doar trei parti mari. Nu exista imbinari vizibile iar rezultatul este o suprafata mare plata si nivelata pentru caracteristici consistente de joc in toate zonele peretelui din terenul de squash.

Design teren de squash – Podeaua: „Care este diferenta principala?”

O componenta care este la fel de importanta pentru terenul de squash este podeaua. Sunt diverse optiuni pentru designul podelei unui teren de squash. La ASB, scopul nostru este de a produsce un design pentru intregul sistem al terenului de squash. In acest proces de design, totul trebuie sa fie integrat pe cat de bine posibil. Asadar, ASB a venit cu un design al podelei terenului de squash in care podeaua nu se opreste la pereti. Noul design observa podeaua terenului de squash mergand sub pereti. Acest lucru solutioneaza doua probleme comune dintr-o data:

1) Spatiul dintre peretele terenului de squash si podeaua terenului de squash dispare iar mizeria si praful nu mai intra in acest spatiu, fapt care duce la murdarirea terenului de squash.
2) Variaza umiditatea care ducea la cresterea si contractarea podelei terenului de squash, ducand asadar la impingerea podelei impotriva peretelui si deteriorarea podelei cat si peretelui, in prezent nemaifiind aceasta problema.
Podeaua este impinsa pe sub perete, nemaiexistand pericolul ca podeaua sa creasca (in caz de umiditate ridicata etc). Acest design unic pentru podeaua terenului de squash elaborat de ASB ajuta inca o data in dobandirea unei durabilitati cat mai prelungite a sistemului de teren de squash.

Aici puteti gasi mai multe detalii despre podeaua sanatoasa cu substructura inteligenta.

Design teren de squash – Iluminare: „Iti place sa joci pe intuneric?”

Pentru a te distra si a juca corespunzator in squash este nevoie de o iluminare corespunzatoare. Asadar, designul iluminatului pentru un teren de squash, desi uneori subestimat, joaca un rol important. La urma urmei, unii oameni se pot intreba: sunt doar lumini, ce poate merge gresit? In proiectarea luminilor pentru terenul de squash, designul trebuie sa asigure ca terenul de squash este foarte bine iluminat. Totusi, nu se termina totul aici. Cum poate fi bun un bec daca se sparge de fiecare data cand este atins de o minge? La ASB, am conceput un design pentru iluminatul terenului de squash care intruneste doua cerinte importante. Luminile, fie clasice fie versiunea LED sunt montate in tavan, intr-o carcasa de protectie care este rezistenta la impactul puternic al mingii. In acelasi timp, luminile sunt raspandite de-a lungul tavanului intr-un tipar care ilumineaza toate spatiile din teren fara umbre care deranjeaza.

Design teren de squash – Ventilatia: „Aer curat sau aer folosit?”

In ultimul rand, insa nu cel din urma, fiecare teren de squash necesita un sistem de ventilatie eficient si corespunzator. Designul ventilatiei pentru terenul de squash trebuie sa schimbe aerul din teren cel putin de patru ori pe ora. Acest lucru inseamna ca designul ventilatiei pentru terenul de squash trebuie sa fie amplasat intr-o zona unde fluxul de aer nu este deranjat de jucatori si in mod ideal, nu ar trebui sa produca un zgomot deranjant. Din moment ce fiecare cladire este diferita, cel mai bun design pentru ventilatia unui teren de squash poate varia de la locatie la locatie. Din experienta noastra de zeci de ani, ASB poate oferi clientilor sai metode care pot fi adaptate la diversele tipuri de cladiri, dobandind asadar cel mai bun design de ventilatie pentru un teren de squash.