asb_light_web

Iluminare teren de squash: „La ce solicitari trebuie sa fiu atent?”

Una dintre cele mai subestimate parti ale unui teren de squash este practic foarte esentiala pentru joc: iluminarea terenului de squash. Regula 11 WSF pentru teren specifica faptul ca „terenul trebuie sa fie iluminat cu lumina artificiala” iar nivelul de iluminare sa fie cel putin 300 LUX, masurat la 1 m deasupra nivelului podelei. Desi, tehnic, este permis un nivel minim de 300 LUX, realitatea arata ca jocul este extrem de alterat si jucatorii au probleme uriase in vederea mingii. Multe centre mai vechi se confrunta cu aceasta problema si exista doar o singura solutie care poate imbunatati aceasta problema.

Asadar, ce se poate face pentru a ilumina mai bine terenul si a dobandi mai mult LUX pentru o mai buna vizibilitate a mingii?
ASB a dezvoltat o configuratie pentru aspectul iluminarii care indeplineste cel putin 500 LUX, masurat la 1 m deasupra nivelului podelei. Aspectul luminii terenului de squash a fost dezvoltat cu scopul de a asigura o buna vizibilitate a mingii nu doar in centrul terenului cat si in cele patru colturi de asemenea. Luminile terenului de squash sunt controlate din exterior, folosind fie un mecanism cu cronometru fie un intrerupator manual.

In timpul instalarii luminilor pe terenul de squash, clientul poate dispune de doua optiuni diferite. In functie de tipul cladirii si inaltimii disponibile, ASB poate sa monteze fie luminile direct pe tavan fie sa agate luminile de tavan. Ambele optiuni trebuie sa asigure faptul ca inaltimea clara de 5,64 m masurata de sus pana la podea este respectata pentru a avea un teren de squash corespunzator cu regulile din competitie. Cat despre lumina propriu-zisa, ASB ofera doua versiuni. Iluminarea normala standard pentru terenul de squash sau iluminarea LED pentru terenul de squash.

Care este diferenta dintre iluminarea LED pentru terenul de squash si iluminarea normala standard pentru terenul de squash?
ASB nu incearca mereu sa introduca cea mai recenta tehnologie in sistemele sale de terenuri. ASB insista intotdeauna si pe probleme ecologice. Asadar, ne-am decis sa oferim iluminarea LED pentru terenul de squash, din moment ce are un consum mai scazut de electricitate in termeni de WATT pentru clientii nostri si in acelasi timp sa dobandeasca o luminozitate egala sau mai mare decat iluminarea normala standard pentru terenul de squash.

Intrebarea care ramane pentru proprietarii centrelor este: Pot trece de la iluminarea normala standard pentru terenul de squash la iluminarea LED pentru terenul de squash? Din fericire, raspunsul la acesta intrebare nu poate fi decat DA. ASB a dezvoltat iluminarea LED pentru terenul de squash care poate inlocui iluminarea normala fara nici un cost suplimentar pentru clienti si proprietari de centre.