SportsFloor_Titel

Mai multe imagini: Podeaua sportiva

SportsFloor_1SportsFloor_2SportsFloor_3

Squash-ul este un sport dinamic ce necesita reactii rapide. Acceleratia puternica, schimbarile bruste de directie si opririle urgente pun o mare presiune asupra articulatiilor, tendoanelor si muschilor jucatorilor.

Deosebit de orice alt sport, squash-ul necesita un stil unic de miscare intr-un spatiu relativ mic, cu doi jucatori luptandu-se pentru ocuparea aceleiasi pozitii in jurul “T-ului” din  mijlocul terenului.

Cu aceste conditii se poate trata doar pe o pardoseala cu o infrastructura inteligenta.

Pentru mai mult de 30 de ani ASB a instalat parchet in mai mult de 6000 de terenuri de squash. In decursul acestei perioade calitatea si structura parchetului pentru pardoseala s-a schimbat fundamental. Acest lucru s-a datorat dezvoltarii de cunostinte suplimentare in domeniu si reducerii fortei prin folosirea structurii de podea potrivite.

In anii ’70 scandurile masive din fag si paltin, cu o grosime de cel putin 22 pana la 25 mm rezumau calitatea.

Aceasta podea “nesanatoasa” a provocat ulterior probleme de incheieturi jucatorilor. Pardoseala era foarte dura si acest lucru a cauzat un recul necontrolat impotriva articulatiilor tuturor jucatorilor activi, dar si celor pasivi.

Dezvoltarea tehnica a avansat si ASB a fost pionierul, folosing placi multistratificate cu o grosime de 12 pana la 16 mm. Intreaga structura s-a schimbat – acesta a fost un salt cuantic in evolutia pardoselilor.

Aceasta planseta noua, considerabil mai subtire, era extrem de elastica si intreaga structura a podelei s-a schimbat dintr-o constructie de bare transversale, voluminoasa, intr-o infrastructura sensibila, ce protejeaza incheieturile pe intreaga zona a terenului.

Noua pardoseala sanatoasa a fost inventata.

Pardoseala sportiva, sanatoasa, ASB are 70 mm inaltime si are urmatoarele avantaje:

1. Stratul de suprafata a podelei multistratificate este facuta din lemn gros de 3.5 mm, de artar, stejar sau frasin. Stratificarea transversala face aceasta pardoseala elastica si mai putin sensibila la umiditate.

2. Noua elasticitate a intregii constructii inseamna impact scazut: pardoseala sportiva ASB = podeaua sanatoasa.

3. Aceasta noua structura face ca pardoseala sportiva ASB sa aiba o durata lunga de viata.

4. Structura pardoselei previne orice rupere in stratul superior. Intregul strat este asezat pe suporturi de cauciuc la intervale de 50 de cm.

Pardoseala sportiva ASB are protectie impotriva alunecarii, obtinuta prin impregnarea cu substante specifice si slefuirea in stare bruta.

Aceasta structura ajuta la absorbirea transpiratiei.

Suprafata podelei are o aderenta mai buna.

5. Orice scartait este preintampinat prin adaugarea unei folii intre stratul superior si cele inferioare.

fsc-logo