asb-court-technical-model_system100

Specificatii Teren de Squash: „Pentru ce sunt aceste reguli?”

Precum orice sport important din intreaga lume, sunt necesare anumite reguli si regulamente pentru a asigura buna practica si conditii controlate pentru competitii. Acest lucru se aplica, evident, si pentru jocul de squash. Federatia Internationala de Squash a stabilit un set de reguli. O parte din aceste reguli sunt specificatiile terenului de squash pentru un teren de squash.

Pentru ce sunt aceste specificatii?

In general, raspunsul la aceasta intrebare poate fi impartit in doi factori importanti:

Conditii egale de joc pentru competitii si siguranta.

Pentru un sport care se lupta sa participe la Jocurile Olimpice, o competitie corespunzatoare si reguli clare sunt baza pentru orice. Asadar, Federatia Internationala de Squash a stabilit deja foarte clar specificatiile pentru terenul de squash astfel incat sa se asigure ca toate campionatele si competitiile se joaca in conditii asemanatoare, sa se asigure ca rezultatele sunt comparabile si nu au nici un avantaj nedrept din start, ca jucatorii pot afecta rezultatele.

Aceste specificatii pentru terenul de squash sunt elaborate pentru a asigura conditii egale de joc si sunt respectate in campionate in intreaga lume. Aceste specificatii pentru terenul de squash subliniaza foarte clar marimea terenului (9,75 m lungime, 6.4 m latime si 5,64 m inaltime, masurate deasupra podelei). Suprafetele de joc permise (nu mai mult de doi pereti diferiti), cantitatea de lumina recomandata (500 Lux) si chiar si durata, aerul din terenul de squash trebuie sa fie schimbat in fiecare ora (de patru ori).

In ultimul rand, insa nu cel din urma, specificatiile pentru terenul de squash impun conditii clare pentru peretii terenului de squash, absolut drepti, in termeni de verticalitate si rectiliniaritate. La ASB, elementele mari prefabricate in combinatie cu o finisare plana, fara imbinari asigura rectiliniaritatea si verticalitatea completa a Terenului de Squash ASB, asadar, intrunind cele mai inalte standarde ale specificatiilor pentru terenul de squash din intreaga lume.

Asa cum a fost mentionat si mai sus, al doilea motiv pentru specificatiile clare legate de terenul de squash este siguranta. Aceste specificatii pentru terenul de squash nu sunt elaborate numai pentru a asigura aceleasi caracteristici de joc, insa si pentru a oferi un mediu de joc sigur pentru toti jucatorii. Una dintre cele mai importante parti este sticla, utilizata pentru terenul de squash. Specificatiile pentru sticla unui teren de squash mentioneaza clar ca trebuie folosita o sticla securizata de 12 mm, pentru a evita spargerea periculoasa a sticlei cand jucatorii cad peste peretele din sticla. Sticla securizata este o sticla speciala care cade in bucati mici in momentul spargerii. Acest fapt reduce riscul de taieri periculoase in mod virtual la zero in cazul in care se sparge sticla. La ASB, este folosita numai sticla fabricata in Germania, produsa conform standardelor inalte germane si europene.

Pentru specificatiile complete WSF, va rugam sa accesati: http://www.worldsquash.org/ws/wp-content/uploads/2014/10/130115_Court-Specs1.pdf