GlassFloor_Titel1

Mai multe poze

glassfloor_titel_1asb_floor_lucio001asb_floor_lucio165

Planseul de sticla ASB este bine cunoscut in scena de squash. Acum ASB și celebra companie de prelucrare a sticlei KINON Porz din Köln au produs cea mai recenta inovatie pentru sali de sport – terenul ASB cu podea de sticla. ASB GlassFloor nu are linii de marcare ce ar putea crea confuzii, marcajele putand fi iluminate la simpla atingere a unui comutator, cu aplicatii pentru sporturile individuale pana la toate sporturile uzuale de interior, cum ar fi badminton, baschet, gimnastica aparate, fotbal de interior, hochei interior, handbal sau volei.

Informatii tehnice

 • Dimensiunea podelei salii de sport: aprox. 485 mp.
 • Pot fi alese diferite marcaje pentru sporturi ca: tenis, handbal, volei, baschet si badminton.
 • Design – Substructuri: 2.335 metri liniari, cadru de suport din aluminiu fixat elastic pe 2.830 de suporturi ce au o inaltime de 17 cm.
 • Linii iluminate: 850 metri liniari de marcaje, LED-uri albastre aranjate in canalele de aluminiu.
 • Panouri de sticla pentru podea:  Panouri de sticla securizata laminată SGG STADIP realizate din doua geamuri securizate, separate de folie PVB cu grosime de 1,52 mm.
 • Dispozitiv de fixare a panourilor de sticla pentru pardoseala: toate cele patru colturi ale fiecarui panou de sticla sunt fixate de structura de sustinere cu sistem Velcro de 5 x 5 cm.
 • Suprafata panourilor de sticla: finisare speciala pe suprafata superioara a panourilor de sticla pentru a preveni reflexia luminii si a imprima rezistenta la alunecare.
 • Caracteristici glisante: Institutul de testare a materialelor de la Universitatea din Stuttgart a testat caracteristicile de alunecare a panourilor raportat la DIN V 18032-2 (2001-04). Panourile au indeplinit standardele privind alunecarea necesare pentru sali de sport – 0.4μ minim și maxim 0.6μ.
 • Standarde: Podeaua indeplineste cerintele nationale și internationale de rezistenta la alunecare (DIN V 18032-2: 2001) si a fost testat in conformitate cu cerintele EN 14904 pentru pardoseli elastice din zona de absorbtie a socurilor, deformarea standard, comportarea la rulare sub sarcina si reflexie a mingii.
 • Imbinari: umplutura speciala compatibila cu sticla securizata calita VSG –  potrivita culorii albastre a podelei.
 • Mansoane: 29 gauri pentru mansoane  asezate in gauri perforate in trepte, cu inele de plastic, pentru a preveni atingerea sticlei de metal. Aceste gauri sustin stalpii pentru echipamente sportive, plase de badminton, goluri etc.
 • Alegerea liniilor: pornire si oprire prin touch-screen.

 

Domenii de Aplicare

Chiar daca ASB GlassFloor a fost proiectat in principal pentru evenimente sportive, acesta poate fi folosit in mai multe domenii suplimentare. Poate fi produs pe suprafate foarte mari, omogene si intr-o mare varietate de culori, sticla securizata laminata fiind produsa cu o folie PVB colorata intre straturile de sticla. LED-urile din substructura pot fi alese în orice culoare. Astfel, podeaua de sticla este potrivita pentru utilizarea in multe domenii diferite, cum ar fi, de exemplu, locatii pentru evenimente. Cu planseul de sticla diferitele zone functionale pot fi proiectate elegant. Liniile LED sau panourile de sticla colorate diferit pot fi de asemenea utilizate pentru a indica caile de evacuare.

Caractecterul elastic al ASB GlassFloor permite folosirea pentru discoteci, cluburi etc.,  cazuri în care elasticitatea podelei protejeaza genunchii și gleznele dansatorilor. VJ-ii vor gasi posibilitatii complet noi in aceste camere, prin integrarea LED-urilor din podea in show-ul lor video.

Zonele de primire in cladiri de prestigiu pot afisa multe informatii diverse  prin retelele respective cu LED-uri – cum ar fi imagini și clipuri video, de asemenea. Logo-urile proiectate de sub planseu, opere de arta prezentand imagini in miscare, simulari ale diferitelor suprafete de pardoseala, simboluri, motive arhitecturale, opere de arta accesibile in muzee – nu există limite pentru orice idei.

ASB GlassFloor website …

asb-glass-floor