asb_door_web

Usile terenului de squash: „Ce face o usa sa fie diferita de alta?”

La terenurile de squash, in special cele mai vechi, care au deja un perete din sticla in spate, se poate observa ca exista diverse tipuri de usi si incuietori de usi pentru terenurile de squash. Chiar daca nu sunt facute din sticla, ci mai degraba din plastic, cu deschidere in partea stanga in loc de partea dreapta, asa cum este mentionat in regulament.

Anumite usi nu au un maner corespunzator pentru un teren de squash sau o incuietoare pentru usa – unele au doar o gaura pentru deget, pentru a putea deschide sau inchide usa. In plus, se mai poate observa, ca balamalele usii au marimi diferite sau ca sunt fabricate din diverse materiale precum plastic, fier sau aluminiu.

Exista vreo deosebire in feroneria usii unui teren de squash?

Feroneria usii unui teren de squash este esentiala pentru longevitatea usii si siguranta pentru jucatori. Pentru a dobandi cel mai bun rezultat, usa trebuie sa se deschida in interiorul terenului si catre partea dreapta, cand intri in teren. Acest lucru asigura faptul ca usa nu se deschide in afara in cazul in care un jucator poate cadea peste aceasta.

Pentru o fixare sigura, se recomanda obligatoriu ca usile unui teren de squash sa fie construite cu 3 in loc de 2 balamale. In timp ce balamalele si fitingurile din plastic reduc greutatea transportului si manevrarea usilor, tind sa se uzeze foarte rapid si se pot observa rupturi destul de frecvent. Pe de alta parte, exista fitinguri din fier care contribuie si fac peretii mai grei.

Care este materialul preferat pentru feroneria usii?

Singurul material care cuprinde totul este aluminiul. Manerele, incuietoarele si balamalele pentru usa unui teren de squash, care sunt fabricate din aluminiu, sunt ideale deoarece combina forta solicitata cu o greutate scazuta. In plus, nu se uzeaza foarte repede si asigura un aspect curat, stralucitor pentru usa din sticla in terenul de squash.

Costul unei usi din sticla pentru terenul de squash depinde in functie de tipul de perete din spate. Trebuie sa fie stabilit de la caz la caz pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru client si jucatori.